fbpx
 
https://kljuchrvatske.hr/wp-content/uploads/Damjan-Vucelic.jpg

Damjan Vucelić

Damjan Vucelić rođen je 1981. godine u Zagrebu. Završio je Visoku školu za sigurnost sa zvanjem inženjer sigurnosti i zaštite.

Odrastao je u zagrebačkom naselju Trešnjevka iz kojeg se na početku studija seli u Novi Zagreb.

Politički se je aktivirao pristupanjem stranci Živi zid krajem 2014. godine gdje počinje svoje aktivističko djelovanje, potaknut pojavom novih i mladih ljudi na političkoj sceni koji mijenjaju i prokazuju tadašnje nametnute paradigme. Započinje s radom u zagrebačkoj organizaciji Živog zida kao tajnik gradske organizacije i koordinator Gradske četvrti Novi Zagreb zapad. Kao nositelj liste ulazi 2017. godine u Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb zapad gdje se kao jedini oporbeni vijećnik sukobljava i bori s korumpiranim političkim kadrom gradonačelnika Milana Bandića. 2. srpnja 2019. godine počinje obnašati mandat zastupnika u Hrvatskom saboru umjesto zastupnika Ivana Vilibora Sinčića, a kasnije te godine postaje predsjednikom Kluba zastupnika Živog zida i Promijenimo Hrvatsku. 

U radu Sabora istaknuti su njegovi antikorupcijski govori, prijedlozi zakona i amandmana. Kroz svoj politički rad Damjan Vucelić sudjelovao je u radu humanitarnih udruga i referenduma, obranama nezakonitih deložacija, te je pomagao obespravljenim i osiromašenim hrvatskim građanima, žrtvama kriminalnih, hrvatskih politika.

PRATITE NAS